O mně

Dá se říct, že k vinaření jsem se dostal díky mému otci, který byl velkým vinařem v předrevoluční době. Práce ve vinici a ve sklepě však nebyla pro mě v té době nic jiného než povinností. Nicméně už tehdy jsem si mohl všimnout a později pochopit, že za pohárkem dobrého kvalitního vína stojí kromě obrovského úsilí taky trpělivost, cit a hlavně velké vinařské srdce. Jeho poctivý přístup k práci s velkým důrazem na čistotu s tvrzením "čistota a hygiena je půlka úspěchu vína" ve mně navždy zůstalo zakořeněno.

Svoji první vinici jsem vysadil v roce 2011 a momentálně zpracovávám hrozny z cca. 1 ha vlastních vinic. Více však, než zvětšováním rozlohy a objemu se zabývám kvalitou s individuálním přístupem ke každému vínu a plněním potřeb každé odrůdy zvláště.

Každé víno má vždy svou cestu, kterou musí urazit, aby se stalo dobrým vínem. Tato cesta by měla být nenásilná s minimem technologických vstupů. Neustálým analyzováním, zdokonalováním se a sledováním nových trendů se snažím být jeho co nejlepším průvodcem.

Dělám a vždy budu dělat všechno proto, aby naše filozofie "víno dělané srdcem" nebylo jen pouhým sloganem, ale byla cítit v každé mnou vyrobené láhvi.